DXC Technology връчи сертификата на своя 3500-ен служител на събитие по-рано днес в централата си в България в "Бизнес парк", след като компанията увеличи персонала си с около 600 души само от началото на годината. Освен пряко наетите от компанията служители, за нея работят още хиляда души, като общо двата ѝ офиса обслужват повече от 250 клиента, немалко от които са бизнеси, които не могат да използват услуги на компании извън Европейския съюз, посочи на събитието директорът "Глобален център за услуги" DXC Technology Камен Добрев. На глобално равнище за DXC работят към 138 хил. души в офиси в 70 държави. Планът на компанията ще е броят на служителите ѝ да се удвои до 7 хил. през следващите четири години.

Компания на Hewlett Packard Enterprise придоби Luxoft за $2 милиарда

ИТ компания с бизнес в България купена за $2 милиарда

"Луксофт България" и една от най-големите в ИТ сектора у нас

Сред целите на компанията ще е да се задържи като лидер на ИТ пазара и от DXC Technology посочват, че са инвестирали повече от 700 хил. лв. от Нова година досега в обучения на персонала си, като служителите им са преминали общо над 40 хил. часа тренинги. "Тренирали сме от нулата стотици хора, - каза Добрев. - Нашата цел е да сме на върха на вълната и не бихме дали това място на никого, затова инвестициите са необходими."

От началото на годината са назначение и 250 служители в Центъра за дигитална трансформация, който беше отворен в София. Това е един от само шестте такива центъра на DXC в света (другите от които са в Нюкясъл, Ню Орлиънс, Бангалор, Манила и Аделаида), като в него в България се решават задачи, свързани с разработването на изкуствен интелект и обучаването на автономните автомобили за разпознаване на строително-ремонтните дейности на пътя, а работата на центъра, който работи с немски автомобилни гиганти, вече е била високо оценена.

Всъщност от DXC Technology в краткосрочен план ще продължат да увеличават броя на заетите си именно заради партньорството с една от немските автомобилни групи. Макар това да звучи като много конкретен аспект в работата на автономните автомобили, всъщност неговото значение изобщо не е малко, като се има предвид, че едно такова возило създава и обработва между 4 и 8 гигабайта данни в секунда.

Пет причини защо автономните автомобили все още са мечта

Пет причини защо автономните автомобили все още са мечта

Според експерти

Освен работата върху автономните автомобили, в DXC Technology България предоставя шест от общо деветте категории услуги на компанията глобално, включително доставянето на решения за корпоративната сигурност, облачни платформи, разработване на апликации, работа с и анализ на големи данни, разработване на индустриален и софтуер и управление на устройства на работното място.

Компанията обслужва широк набор от сфери, включително застрахователната, здравеопазването, банковата, търговската, автомобилната, медийната, енергийната и други. Понастоящем DXC Technology България преминава през тест на редунантността, тоест тя може да продължи да предоставя услугите си, дори и в случай на бедствие със сградите например, което ще осигури на компанията допълнително конкурентно предимство.