Скандинавският търговец на дребно JYSK открива днес нов магазин в Карлово, съобщиха от компанията. Обектът е разположен на улица Ген. Заимов 32 в Карлово и е с обща площ от 1300 кв.м.

"Радваме се да обявим откриването на нов магазин на JYSK в България. JYSK Карлово, нашият 52-и магазин в страната, е отлично попълнение към магазинната ни мрежа в район, който има огромен потенциал. Магазинът е изграден по последната ни концепция, Store 3.0, и има модерен скандинавски вид - с дървени подове, LED осветление, подобрено матрачно студио, където клиентите могат да изпробват разнообразието ни от матраци, както и много кътчета за вдъхновение," казва Любен Мишев, Retail Manager.

Нова колекция интериорни мебели Есен 2023

В новия магазин клиентите на веригата ще открият и новата колекция интериорни мебели на JYSK за сезон Есен 2023.

"Новият ни асортимент е модерен и лесен за интегриране във всеки дом. Клиентите, които ще посетят магазина ни в Карлово, могат да видят новите ни продукти в магазина, както и да се възползват от съветите на добре обучения ни персонал. Целият екип на JYSK Карлово се вълнува от предстоящото откриване и няма търпение да се срещне с клиентите", казва Георги Стефанов, регионален мениджър.

В края на май 2023 г. датската верига за домашни стоки обяви плановете си за развитие в България до края на следващата финансова година. След експанзията си на турския пазар в началото на месец май, която се осъществи с ключовата подкрепа на българския екип, компанията обяви и откриването на поне още 6 обекта у нас до края на следващата финансова година и обновяването на още 5 от настоящите. Това са част от постепенното обновяване на всички обекти на веригата в България, открити преди 2018 година.

Датската JYSK открива (поне) 6 нови магазина в България

Най-големият датски търговец на дребно открива (поне) 6 нови магазина в България

Обектите трябва бъдат отворени до лятото на 2024-а година

Къде ще са новите магазини?

Към момента е ясен фокусът през лятото: обновяването на 4 от по-старите магазини на веригата и преобразяването им в най-новата концепция на JYSK, Store 3.0.

Първото откриване на подобен обект в България се състоя през юни, когато JYSK България отвори отново магазина си в Пазарджик - изцяло преобразен в новата концепция. 

Резултатите от българския пазар продължават да са сред най-добрите за веригата на глобално ниво. Трите най-купувани категории за 2023 година към момента у нас са мебели, градинско обзавеждане и матраци.

До момента, от стъпването си на българския пазар през 2005 година, скандинавската верига има 51 обекта, включително и онлайн магазина на компанията, с общо над 700 служителя

Положителните резултати на JYSK в България са част от една по-обширна история на успеха, тъй като JYSK, който управлява общо над 3 200 магазина в 48 държави, обяви рекордни резултати с общ оборот от 4,87 милиарда евро и печалба от 612 милиона евро.

За финансовата 2021-2022, която за фирмата започва от 1 септември 2021-а и приключва на 31 август 2022 година, JYSK в България отчете най-добрите си резултати досега - оборот близо 505 милиона лева и печалба 19 милиона лева. Това е увеличение на приходите с 31%, сочат данните на компанията

Резултати за 2021/2022 година

• Оборот: 504,8 милиона лева

• Увеличение от 2020/2021 г.: 31%

• Печалба (преди данъци и такси): 18,6 милиона лева

• Увеличение от 2020/2021 г.: 141%

На онлайн продажбите се дължат около 10% от приходите, като от компанията отчитат, че хората все още предпочитат повече да ходят във физическите магазини.

Български мениджър ще води експанзията на JYSK в Турция

Световна верига влиза в Турция - българи влизат в ръководството

Магазините в южната ни съседка ще се обслужват от дистрибуционния център в Божурище

В началото на месец май JYSK въведе в България новата си B2B услуга, ориентирана към компаниите. Новият Business to Business отдел стартира през май и е посветен на корпоративни клиенти, както частни, така и публични компании. Отделът има за цел да улесни закупуването на артикули от JYSK от различни организации, които целят големи обеми или които се нуждаят от специализирана консултация.

Промяна в мениджмънта

Припомняме, че в началото на месец май скандинавската верига JYSK стъпи и на турския пазар, откривайки първите си обекти в два търговски центъра в Истанбул. Retail Manager за JYSK Турция е Любен Мишев, който досега заемаше тази позиция в JYSK България.

Служители на JYSK от България и Румъния помогнаха за подготовката на откриването на първия магазин в Турция. Дейностите на JYSK в Турция се координират от мениджърския екип в Румъния и България. Така от май 2023 година местната организация се нарича JYSK Румъния, България и Турция.