Най-големият магазин в България за безмитна търговия беше открит днес на летище София, съобщава СОФ Кънект. Обектът задава нов стандарт в безмитната търговия на летищата в цяла в Източна Европа.

Операторът на летище София и Avolta - водеща глобална компания за предоставяне на отлично пътническо преживяване, откриха магазина със заявката, че той напълно съответства на предоставянето на петзвездно изживяване при пазаруване.

В официалната церемония по откриването участваха Анна Натова - заместник-министър на транспорта и съобщенията, Хесус Кабайеро - главен изпълнителен директор на СОФ Кънект, Емил Георгиев - генерален мениджър на Avolta за България, Уолтър Зайб - главен изпълнителен директор за Северна, Централна и Източна Европа в Avolta и Алберто Иглесиас - търговски директор за Европа, Близък изток и Африка в Аvolta.

Victoria's Secret: Възходът и падането на най-големият търговец на бельо в Америка

Victoria's Secret: Възходът и падането на най-големият търговец на бельо в Америка

До началото на 90-те години Victoria's Secret се превръща в най-големия търговец на бельо в САЩ, с 350 магазина на национално ниво и продажби над $1 милиард

От днес всички пътуващи през Терминал 2 ще преминават през новата търговска зона с площ от 1733 м², която се намира непосредствено след проверката за сигурност.

Специално обособено място от почти 200 м² в магазина предлага местни продукти, за да ги популяризира сред пътуващите и дава български адрес на международната верига.

Снимка 359172

Източник: „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“

На централно място е разположена козметиката, а в зоната е обособен кът на Victoria's Secret - ексклузивна точка за продажба на марката в София.

"Радваме се, че този чисто нов и първи по рода си безмитен магазин на Avolta е част от нашето портфолио за търговия на дребно и напълно съответства на постоянния ни ангажимент да предоставяме петзвездно изживяване при пазаруване на нашите пътници", заяви Хесус Кабайеро по време на събитието.

"Откриването бележи важен етап в ангажимента на Avolta да допринесе за превръщането на летище София в петзвездно преживяване, където пътниците с удоволствие прекарват времето си", коментира Емил Георгиев.

През 2022 г. СОФ Кънект и Avolta сключиха договор за управление на безмитните магазини на летище София за осем години и половина. Avolta оперира в 73 страни и 1000 локации включително летища, магистрали, круизни фериботи, железопътни гари и други.

Avolta e публична компания, акциите й се търгуват на фондовата борса SIX в Цюрих, Швейцария.

Нов паркинг с 1000 места ще има летище София през есента

Нов паркинг с 1000 места ще има летище София през есента

Проектът е на стойност над 7 милиона лева