Новият Golf продължава да печели: международно експертно жури обяви бестселъра от Волфсбург за ‘World Car of the Year 2013'. Силно желаният международен трофей бе връчен на автомобилното изложение в Ню Йорк.

‘World Car of the Year' е пореден знаменателен етап в растящия списък с награди на Golf.

Проф. Д-р Мартин Винтеркорн, председател на борда на директорите на Volkswagen AG, обясни: „Ние във Volkswagen сме изключително развълнувани от факта, че Golf стана ‘World Car of the Year'.

Със спечелването на тази награда Golf показва отново, че е и продължава
да бъде единствен по рода си в целия свят. Този автомобил поставя нови стандарти отново и отново, не на последно място по отношение на ефикасност и опазване на околната среда.

Предстои Golf да бъде представен и във версия plug-in хибрид, а също и като 100% електрически автомобил."

За повече от 30 години Golf е основоположник в света на мобилността по целия свят. За седмото поколение на бестселъра днешната награда е 17-та поред от въвеждането му на пазара през ноември 2012. От журито споделиха причините за връчването на титлата: „Golf има точния размер - той е просторен, практичен и удобен. Има свеж иновативен дизайн, нова гама двигатели и впечатляващ списък с оборудване и системи за безопасност. Ако съществува автомобил за всеки, това е Golf."

Преди три седмици компактният автомобил от Волфсбург беше избран за европейски „Car of the Year". Списъкът от награди се допълва от „Die besten Autos 2013", „Auto Trophy 2012" и „Top Gear - All the car you'll ever need".

Журито на „World Car of the Year" се състои от 66 журналисти експерти от 23 държави, които и в тяхната ежедневна работа в редакциите оценяват за шофьори и любители на автомобили автомобилните премиери. Volkswagen от години е константна величина на наградите „World Car of the Year":

Още предшественикът на актуалния Golf е удостоен през 2009 година с реномираната награда. 2012 up! - малкият градски автомобил, печели силно желания международен трофей. И 2010 преминава изцяло под знака на Volkswagen: Polo е коронясан за краен победител, a BlueMotion моделите на Polo, Golf и Passat получават титлата „World Green Car of the Year".

През следващите месеци моделната гама на Golf ще продължи да бъде обогатявана: Golf GTI и Golf GTD като спортни варианти, Golf Variant и Golf TDI BlueMotion, който по отношение на разход и вредни емисии поставя стандарти: Едва 3,2 л/100 км и CO2-емисии от 85 г/км са впечатляващи стойности в класа на компактните автомобили.