Най-голямата софтуерна компания на българския пазар - Paysafe, отвори първия си офис в страната извън София. Той се намира във Варна и е разположен на 1600 квадратни метра в бизнес сградата Varna Towers.

Планираното второ звено за компанията у нас беше обявено в края на миналата година. Тогава беше посочено, че в морската столица ще бъдат наети 200 души.

Към момента Paysafe има 40 отворени позиции за града, като търси софтуерни разработчици, както и специалисти по обслужване на клиенти с различни езици, става ясно от официално съобщение. Сред ИТ специалистите компанията наема основно разработчици, специализирани в Java, Android iOS.

Централата на групата на Paysafe се намира в Лондон. Компанията е специализирана в дигиталните платежни решения. През 2017 година фондовете Blackstone и CVC Capital инвестираха около 3 милиарда паунда или 4 милиарда долара в нея.

Paysafe отваря офис във втори град в България и наема 200 души там

Най-голямата софтуерна компания у нас отваря офис във втори град след София и наема 200 души

За него ще се търсят специалисти с опит в информационните технологии и обслужването на клиенти

Групата има офиси в Северна Америка, Европа и Азия, като в България оперира от 2015 година, след сливането на компаниите Skrill и Optimal Payments, които преди това също имаха дейност в страната. За компанията тук работят над 1300 души, като през миналата година от ръководството ѝ обявиха, че планират да разширят екипа си до 1500 души към 2021 година.

Междувременно през април тази година международната група излезе на фондовия пазар отново, след като през 2017 година го напусна.

Paysafe предприе тази стъпка след одобреното от акционерите ѝ сливане с дружеството Foley Trasmine Acquisition Corp II на милиардера Бил Фоли за 9 милиарда долара. Фондовете Blackstone Group и CVC Capital държат мажоритарен дял в Paysafe.

Сделката беше една от най-големите с компании от типа "празен чек" през тази година. При този тип споразумения се създава една "празна" компания, която излиза на борсата, за да набере средства с единствена цел да придобие друго дружество.

Paysafe излезе отново на фондовия пазар след като слезе от борсата през 2017-а

Собственикът на най-голямата софтуерна компания у нас излезе на борсата. Отново

След сделка за $9 милиарда