Британският финтех Revolut успя да набере нови $500 млн. финансиране от серия D, като така общата сума, събрана от компанията, достигна $836 млн., съобщиха оттам. Новият кръг на финансиране бе воден от базираната в САЩ компания за рисков капитал TCV, като участваха и редица съществуващи инвеститори. Последният кръг на финансиране оценява бизнеса на $5,5 млрд., което прави Revolut една от най-скъпо оценените финтех компании в света.

"Капиталът ще бъде използван за укрепване на основните продуктови предложения по линия на вече съществуващите пазари. Акцент ще има върху разработването на продукти, които ще помогнат за ускоряване на ежедневното използване на Revolut акаунтите. Бъдещите планове на компанията включват лансиране на услуги за кредитиране на индивидуални и бизнес потребители, разширяване на спестовните сметки с висока лихва извън Великобритания, по-нататъшно подобряване на клиентското обслужване и разгръщане на банкови операции в цяла Европа", посочват от компанията.

Revolut предоставя безплатен достъп до летищните салони при закъснял полет

Revolut предоставя безплатен достъп до летищните салони при закъснял полет

Новата услуга важи за потребителите, които ползват Premium и Metal планове

Финтех компанията ще продължи да инвестира и в разширяване на работната си сила на множество места. В компанията вече работят над 2 хил. души, а през 2019 г. бяха направени и редица ключови назначения. Миналата година Revolut назначи Мартин Гилбърт, бивш изпълнителен директор на Standard Life Aberdeen, за председател на борда. Допълнително Каролин Бритън, бивш партньор "Одит" в Deloitte, както и Брус Уолъс, бившият главен оперативен директор в Банката на Силициевата долина (Silicon Valley Bank), бяха също назначени за неизпълнителни директори.

"Мисията ни е да изградим глобална финансова платформа - единно приложение, където нашите клиенти могат да управляват всички свои ежедневни финанси. Тази инвестиция именно демонстрира доверието на инвеститорите в нашия бизнес модел. В бъдеще фокусът ни ще е върху разгръщане на банкови операции в Европа, увеличаване на броя на потребители, които използват Revolut като своя ежедневна сметка, както и стремеж към рентабилност. TCV има дълга история на подкрепящи основатели, които променят индустрията в световен мащаб, така че ние сме развълнувани да си партнираме с тях, докато се подготвяме за следващия етап от нашата мисия.", коментира Ник Сторонски, основател и главен изпълнителен директор на Revolut.

Ник Сторонски и Влад Яценко

Източник: Revolut

Ник Сторонски и Влад Яценко

Потребителите на Revolut в България похарчили 24 млн. лв. през декември

Потребителите на Revolut в България похарчили 24 млн. лв. през декември

Българите похарчили повече от потребителите на услугата в Гърция, Холандия, Белгия, Дания и Словакия

Свежият капитал бе осигурен на фона на високото търсене и ангажираност на клиентите и силните финансови резултати на компанията през изминалата година. През 2019 г. Revolut увеличи ръста на клиентите си със 169%, докато броят на ежедневно активните потребители нарастна с 380%. Финансовите приходи на финтех компанията пък отбелязват ръст от 354% през 2018 г. Revolut ще се съсредоточи и върху развитието на своите Premium и Metal абонаментни планове. През изминалата година те се оказаха успешен поток от приходи за бизнеса, нараствайки със 154% през 2019 г. Premium и Metal акаунтите на Revolut включват разнообразни ползи за крайните потребители, като например неограничен достъп до превалутиране по реалния междубанков курс, достъп до салонив летища от цял свят, безплатна застраховка за пътуващи, както и платформа за търговия с акции без комисионна.