Манипулирането на тестовете за вредни емисии отново е във фокуса за автомобилните производители, като срещу трета поредна марка бяха отправени такива обвинения в рамките на последната седмица.

Става въпрос за Fiat Chrysler, срещу която френските власти са започнали разследване и то беше потвърдено от говорителя на прокуратурата в Париж в сряда.

В официалната информация се посочва, че производителят е нарушил изискванията за "защита на потребителите". От компанията са потвърдили, че ще сътрудничат по време на проверката.

"Fiat Chrysler отново заявява, че дизелови автомобили на компанията са в пълно съответствие с приложимите изисквания за емисиите", посочват от корпорацията, след като преди време също отрекоха да има каквито и да е нарушения в това отношение.

След излизането на новината за разследването акциите на Fiat поевтиняха с 2%, пише CNN Money.

Подозират Renault, че е манипулирала тестове за двигатели повече от 25 години

Renault e манипулирала тестовете за вредни емисии от 25 години?

Това показва доклад на френските власти

От прокуратурата във френската столица стартираха проверка и на местния производител Renault.

В доклад на службата за противодействие на измамите на европейската страна, представен миналата седмица, се посочва, че компанията е манипулирала тестовете за някои от моделите си за период от над 25 години.

Ден преди това пък същите обвинения бяха отправени от германските власти срещу Audi. Тогава прокуратурата извърши и внезапна проверка на централата и на двата най-големи завода на марката в Германия.

Audi разпали отново скандала с VW. Прокурори нахлуха в централата на компанията

Audi разпали отново скандала с VW. Прокурори нахлуха в централата на компанията

Неочаквана инспекция е била направена и на двата най-големи завода на фирмата