Американският гигант за финансови услуги Visa вече наема различни специалисти по криптовалути, става ясно от публикация във Facebook на компанията. От нея става ясно, че само през последните 24 часа, компанията е пуснала 10 нови обяви за работа за специалисти по криптоактиви. Очевидно Visa демонстрира интерес да се препозиционира, коментират криптоексперти в американските медии.

Компанията наема все повече професионалисти, които да управляват криптоактивите чрез стратегия, наречена "ако не можете да ги победите, присъединете се към тях".

Visa ще разреши използването на USD Coin за транзакции в нейната система

Първи голям оператор на разплащания позволява операции с криптовалути на клиентите си

Първоначално клиентите ѝ ще могат да ползват за целта само USD Coin

Ясно е ясно, че компанията се ангажира да се превърне в сериозен канал за фиатни и цифрови валути.

"Искаме да бъдем мост между традиционния свя на парите и крипто света", коментира Оливър Дженкин - изпълнителен вицепрезидент на Visa.

Може би чрез този ангажимент компания ще получи нови възможности за приходи, като същевременно ще позволи на потребителите на криптовалути да конвертират и харчат лесно своите цифрови активи.

През март Visa започна да приема USDC stablecoin като валута за сетълмент, което показа, че потребителите ще могат да харчат биткойни или друга криптовалута чрез нейните карти.

Повечето криптовалути ще се провалят, но биткойнът може би ще е тук завинаги

Повечето криптовалути ще се провалят, но биткойнът може би ще е тук завинаги

Това смята основателят на фонда за криптовалути Galaxy Digital

Според списъка с обяви на Visa, компанията иска да наеме на работа най-вече кандидати, които са "страстни познавачи на криптовалутата и които са много добре запознати с блокчейн технологията и цялата финтех екосистема. От професионалистите ще се очаква също да помогнат на Visa да разработи нови продукти, които да предоставят стойност на финтех компаниите, които искат да поддържат криптовалути.