Международният оператор на разплащания Visa прави важна крачка към бъдеще, включващо криптовалути. Компанията обяви в понеделник, че ще разреши използването на дигиталната валута USD Coin за транзакции в нейната система, съобщава Reuters.

Това е първата голяма компания, обслужваща разплащания, която ще разреши използването на криптовалути, а също така е и последният знак за нарастващото приемане на тези активи от традиционните финансови институции.

Наскоро Visa обяви и съвместната си пилотна програма с платформата за криптовалути Crypto.com, като от международния лидер планират да включат още партньори към нея до края на годината.

USD Coin е т.нар. стабилна криптовалута (от англ. stablecoin), като нейната стойност е директно обвързана с щатския долар.

"Срещаме нарастващо търсене от потребителите в световен мащаб използването на криптовалути да стане достъпно и виждаме такова сред нашите клиенти да работят по такъв тип продукти", посочва ръководителят на подразделението на Visa, занимаващо се с дигитални валути, Къй Шефилд.