Amazon преустановява получаването на несъществени продукти от продавачи до своите складове в САЩ и Великобритания. Мярката ще продължи поне до 5 април, пише Reuters.

Това е най-новият ход на компанията, с който тя цели да освободи инвентарно място за така необходимите доставки, за които се регистрира недостиг в резултат на епидемията на коронавируса.

В бележка, изпратена до продавачите във вторник, Amazon заяви, че наблюдава увеличаване на онлайн пазаруване от потребителите. И тъй като домакинските артикули и медицинските консумативи в наличност се изчерпват, гигантът ще даде приоритет на определени категории с цел "бързо получаване, възстановяване и изпращане на тези продукти на клиентите".

Amazon определи пет категории продукти като основни, за които доставките могат да продължат, включително бебешки продукти, продукти за здраве и домакинство, артикули за красота и лични грижи, хранителни стоки, промишлени и научни продукти, консумативи за домашни любимци.

Ходът идва и след като Amazon обяви, че ще наеме 100 000 работници за своите складове, тъй като базираният в Сиатъл гигант се опитва да посрещне нарастващата нужда от онлайн пазаруване от хора, които остават вкъщи на фона на пандемията.

Amazon наема спешно 100 000 служители

Amazon наема спешно 100 000 служители

Те ще обслужват нарасналите онлайн поръчки

Продавачите от трети страни представляват над половината от продажбите на Amazon. В същото време компанията призовава продавачите да използват собствената си система за изпълнение.

Продавачите, които доставят продукти, считани за несъществени, могат да проследят дали техните продукти са изчерпани. Ако е така, същите няма да могат да възстановят продуктите отново в резултат на мярката. Все пак тези търговци могат да използват други методи за изпълнение, за да изпращат продукти директно до клиентите.

Amazon продава технологията за безкасово обслужване в магазините

Amazon продава технологията за безкасово обслужване в магазините

Компанията има вече сключени сделки