След налаожените западни санкции спрямо Русия заради войната в Украйна и затвореното за руски и европейски авиокомпании небе, полетите Белград-Москва бележат истински бум. Сръбската авиокомпания Air Serbia вече е европейски "хъб" за руснаците, коментират представители на авиоиндустрията.

Руските медии информират, че Air Serbia вече е поискала от регулатора Росавиация откриването на още честоти по линията до Москва, както и че авиокомпанията възнамерява да разшири флота си с допълнителни самолети от миноритарния собственик Etihad Airways, за да поемеа засиленото търсене.

Задръстване в небето над България

Задръстване в небето над България

Очакваният ръст на въздушния трафик в българското въздушно пространство е с около 40 на сто

Русия вече се обърна към руските граждани, които искат да се приберат в страната, да го направят през Белград, който така или иначе е и ена от малкото им опции в момента.

Руски авиоексперти коментират, че това е добра новина за гражданите на Русия, но съвсем няма да спре тежката криза, в която вече се намира местният авиосектор. Това е така, защото увеличаването на броя на полетите не е предизвикано от очакванията на туристите, а от затварянето на всички други възможности за летене до и от Европа.

И все пак, днес Сърбия вече е своеобразен "хъб", през който руснаците, които трябва да влязат на териотрията на Европейския съюз заради бизнес дела, ще трябва да го направят чрез прикачване в сръбската столица. В този смисъл със Сърбия към момента се конкурират шепа авиокомпании, сред които най-голямата е Turkish Airlines.

И САЩ затварят небето си за руски самолети

И САЩ затварят небето си за руски самолети

Ще се задълбочи ли кризата във веригите за доставки?