Акционерите на Twitter одобриха предложението на Илон Мъск да купи компанията за 44 милиарда долара, което собственикът на Теsla и SpaceX в момента се опитва да откаже, пише The Wall Street Journal.

В края на извънредното събрание 98,6% от акционерите подкрепиха сделката, съобщиха от компанията, позовавайки се на предварителните преброявания на гласовете.

Илон Мъск загуби първата съдебна битка с Twitter в дело за $1 милиард

Илон Мъск загуби първата съдебна битка с Twitter в дело за $1 милиард

Това е една ранна победа за социалната платформа, но делата тепърва предстоят

Както беше съобщено, на 25 април т.г. Twitter прие предложението на Мъск за закупуване на компанията за 44 милиарда долара. Но на 8 юли Мъск уведоми компанията, че възнамерява да прекрати сделката, тъй като не е получил реални данни за броя на фалшивите акаунти.

Twitter може и да oтпадне от плановете на Илон Мъск

Илон Мъск се отказва от Twitter?

Предприемачът трябва да плати 1 милиард долара, за да отмени сделката

Канцлерският съд на американския щат Делауеър определи 17 октомври като дата за започване на делото по иска на Twitter срещу Илон Мъск във връзка с отказа на милиардера да купи социалната мрежа.

Акциите на Twitter се покачиха с 0,8% по време на основната търговия във вторник и загубиха 2% по време на допълнителната сесия. Пазарната стойност на компанията нарасна с 12,1% през последните три месеца до 31,7 милиарда долара, докато борсовият индекс Standard & Poor's 500 добави 5,3%.