Сделката на милиардера и основател на SpaceX Илон Мъск за придобиване на Twitter е "сериозно застрашена", съобщава The Washington Post, като се позовава на трима източници, запознати със заплахата.

Екипът на Мъск е стигнал до заключението, че данните на Twitter за фалшивите акаунти не могат да бъдат проверени. Според един от източниците екипът не е разполагал с достатъчно информация, за да оцени перспективите на Twitter като бизнес.

В началото на юни Илон Мъск предупреди Twitter, че може да се откаже от сделката за придобиване на компанията, ако тя не предостави данните за спам и фалшиви акаунти, които той иска. В писмо до главния правен директор на Twitter, адвокати, представляващи главния изпълнителен директор на Tesla, заявиха, че той вярва, че компанията "активно се съпротивлява и осуетява" правата му за достъп до данни и информация от компанията съгласно споразумението.

Илон Мъск провежда първа среща със служителите на Twitter след офертата му за $44 милиарда

Илон Мъск провежда първа среща със служителите на Twitter след офертата му за $44 милиарда

Най-богатият човек в света отговаря на въпроси на служители на фона на редица опасения, свързани спридобиването на социалната мрежа

Ако обаче Мъск наистина се откаже от сделката, може да се стигне до мащабна съдебна битка, отбелязва The Washington Post. Според условията на сделката Мъск ще трябва да плати 1 милиард долара, за да я отмени.

Правни експерти обаче отбелязват, че Twitter може да се опита да принуди Мъск да извърши покупката, ако причината за отказа му "не се основава на основния бизнес на компанията".

В началото на април Илон Мъск закупи дял от 9,2% в Twitter и стана един от най-големите акционери. В края на месеца той обяви, че планира да купи социалната мрежа и да премахне спам ботовете.

Илон Мъск търси по-ниска цена за Twitter?

Илон Мъск търси по-ниска цена за Twitter?

Заради многото фалшиви акаунти

Предприемачът купи Twitter за 44 млрд. долара. Според проектоспоразумението акционерите на социалната мрежа трябва да получат 54,20 долара за обикновена акция. След покупката компанията ще стане частна.