Илон Мъск ще говори със служителите на Twitter тази седмица за първи път, откакто стартира офертата си за придобиване на социалната мрежа за $44 милиарда долара. Това пише The Guardian, цитирайки източник от компанията, който е показал на изданието имейл от главния изпълнителен директор на Twitter Параг Агравал до персонала. 

Срещата е насрочена за този четвъртък, като Мъск ще отговаря на въпроси, директно задавани му от служителите на Twitter.

Новината, съобщена за първи път от Business Insider, идва, след като миналата седмица от социалната мрежа съобщиха, че до началото на този август очакват гласуване на акционерите относно планираната продажба.

Говорител на Twitter потвърди, че Мъск ще присъства на общото събрание на компанията тази седмица.

Илон Мъск търси по-ниска цена за Twitter?

Илон Мъск търси по-ниска цена за Twitter?

Заради многото фалшиви акаунти

След офертата на милиардера за придобиване на компанията, много служители на Twitter изразиха опасения, че хаотичното поведение на Мъск може да дестабилизира бизнеса на социалната мрежа и дори да й навреди финансово.

Миналата седмица Илон Мъск предупреди Twitter, че може да се откаже от сделката за придобиване на компанията, ако тя не предостави данните за спам и фалшиви акаунти, които той иска. В писмо до главния правен директор на Twitter, адвокати, представляващи главния изпълнителен директор на Tesla, заявиха, че той вярва, че компанията "активно се съпротивлява и осуетява" правата му за достъп до данни и информация от компанията съгласно споразумението.

Според юристите отказът от страна на социалната мрежа да представи информацията е "съществено нарушение" на споразумението за сделката, което ще позволи на Илон Мъск да се оттегли, без да плати таксата от $1 милиард долара в случай на отказ, записана в договора.

Илон Мъск иска да върне Доналд Тръмп в Twitter

Илон Мъск иска да върне Доналд Тръмп в Twitter

Милиардерът обяви новината