Германската железопътна компания Deutsche Bahn AG стартира процеса на продажба на логистичното си подразделение DB Schenker и е готова да разгледа оферти от потенциални купувачи.

Надзорният съвет на Deutsche Bahn одобри продажбата на DB Schenker преди година, която сделка може да бъде оценена на умопомрачителните 20 млрд. евро, припомня Интерфакс.

DB Schenker е един от 4-те най-големи логистични оператора в света и има силна пазарна позиция, се казва още в съобщението на Deutsche Bahn.

Това подразделение допринесе значително за растежа на компанията през последните години, но се нуждае от допълнителен капитал и гъвкавост, се казва в изявлението на германските железници Deutsche Bahn.

Постъпленията от продажбата на логистичното поделение DB Schenker ще останат в Deutsche Bahn, като значителна част от тях ще бъдат използвани за намаляване на дълга на жп оператора.

Продажбата на подразделението ще позволи на Deutsche Bahn да ускори значително префокусирането си върху основния си бизнес, се посочва в изявлението.

DB Schenker има дейност в повече от 130 страни в света, с персонал от общо над 76,6 хиляди души.

Гpyпaтa Dеutѕсhе Ваhn пpeдocтaвя ycлyги зa жп пpeвoз нa тoвapи и пътници, a cъщo и лoгиcтични ycлyги. Πepcoнaлът й нaдxвъpля oбщo 330 xиляди дyши, oт ĸoитo oĸoлo 220 xиляди paбoтят в Гepмaния. Ocнoвният бизнec нa Dеutѕсhе Ваhn e cъcpeдoтoчeн в Гepмaния, ĸъдeтo ĸoнцepнът ce зaнимaвa c жeлeзoпътeн и aвтoбyceн пpeвoз нa пътници, ĸaĸтo и пpeвoз нa тoвapи c жeлeзoпътeн тpaнcпopт.

Германските железници Deutsche Bahn предлагат за продажба логистистичното си поделение за невероятните €20 милиарда

Германските железници Deutsche Bahn предлагат за продажба логистистичното си поделение за невероятните €20 милиарда

Вече има потенциални инвеститори