Може да има доста празни места на Олимпийските игри в Рио де Жанейро това лято.

При продадени едва половината от билетите и само четири месеца преди началото новият министър на спорта на Бразилия Рикардо Лейсер търси начини за увеличаване на продажбите, предаде CNNMonеy.

Той заяви пред бразилския вестник Fohla, че правителството на страната може да закупи билети, които ще бъдат предоставени на държавни училища.

Лейсер добави, че държавните власти трябва да работят и за повишаване на доверието в световен мащаб към способността на Рио да бъде домакин на игрите и да гарантира сигурността на посетителите.

Те ще трябва да облекчат страховете на хората по повече от един въпрос.

Южноамериканската държава се намира в разгара на политически катаклизъм и масови протести, а депутатите обсъждат молбата за импийчмънт срещу президента Димла Русеф.

Най-голямата икономика в Южна Америка също се срива, като преживява най-тежката рецесия от 25 години насам.

Бразилия изправена пред опасна финансова криза

В тази държава ще се повтори гръцката криза

Как страната стигна дотук?

Не е ясно и дали изграждането на съоръженията за Олимпийските игри ще бъде завършено, тъй като организатори се изправиха пред сериозни ограничения във финансирането – бюджетът бе свит с 500 млн. долара през януари.

Има и опасения, че Бразилия няма да съумее да привлече туристи за Олимпиадата заради страхове от високо ниво на престъпността и тероризма. Страната планира да използва двойно повече агенти по сигурността, отколкото по време на игрите в Лондон през 2012 г.

Спортисти и здравни експерти изразиха притеснение относно пренасяния от комари вирус Зика и лобираха за отлагане на мероприятието. Бразилските власти обаче се възпротивиха на идеята.