След като Samsung се нарами с тежката амбиция да изпревари Apple с Galaxy Note 7, сега идеята на производителя е изправена пред още един проблем, тъй като технологичният гигант обмисля временното изтегляне на устройствата от пазара, някои от които според клиентите са дали дефект в батерията, предаде Reuters.

До това се стига, след като към компанията започнали да се стичат оплаквания от клиенти, че новото смарт устройство може да е опасно за потребителите, защото батерията дава дефект и смартфонът експлодира.

Докато анализатори разнищят проблема с флагмана, ситуацията може да доведе до срив във възстановяването на компанията, с което южнокорейската фирма се похвали наскоро.

Официално в България продажбите на модела все още не са започнали.

По-късно през деня излезе официалното становище на компанията, според което в глобален мащаб са засечени 35 засегнати от проблема устройства.

От Samsung обявиха, че клиентите, които вече са закупили Galaxy Note7 на пазарите, в които продажбите са стартирали, ще се осигури подмяна на смартфоните с нови устройства в близките седмици.