Hyundai Motor Group ще произвежда електрически превозни средства в САЩ. Инвестицията на стойност 7,4 милиарда долара включва и станции за зареждане с водород и безпилотни летящи таксита, съобщи Bloomberg. Hyundai Motor е собственик И на марката автомобили Kia.

Инвестициите ще бъдат направени до 2025 г., но не е посочено как ще са разпределени средствата. Hyundai заяви още, че електромобилите ще се произвеждат в завода за монтаж в Монтгомъри, Алабама. Kia има завод в Уест Пойнт, Джорджия.

"Ще обмислим възможности и за разширяването на производствената ни база, след като се запознаем с пазарните условия и новата политика на правителството на САЩ за електрически превозни средства" каза говорител на Hyundai Микеле Тинсън. "Ще се фокусираме върху осигуряване на добра верига за доставки на електромобили, за да отговори на търсенето в САЩ".

Предложеният от президента Джо Байдън законопроект за инфраструктура предвижда 174 милиарда долара за зарядни станции, планирани отстъпки за потребителите на американски електромобили и електрифициране на правителствените флот.

Hyundai представи безпилотна кола всъдеход

Hyundai представи безпилотна кола всъдеход

TIGER може да се движи в екстремни условия, да бъде доставян с дрон и да носи товари

Hyundai и Kia постигат рекорди в продажбите в САЩ с джиповете Telluride и Hyundai Santa Fe. Фабриката на Hyundai в Алабама има капацитет за сглобяване на 400 000 превозни средства годишно, заяви по-рано този месец главният оперативен директор Хосе Муньос.

Корейският конгломерат ще създаде ново дъщерно дружество във Вашингтон, посветено на градската въздушна мобилност, се казва в изявлението.

Hyundai и Kia загубиха партньорството с Apple

Hyundai и Kia загубиха партньорството с Apple

Акциите на автомобилните производители тръгнаха рязко надолу