Американският технологичен гигант Microsoft ще отвори първия си магазин в Европа след малко повече от месец. Въпреки затруднената политическа ситуация с Брекзит и опасенията на много търговци за бизнеса, компанията на Бил Гейтс е избрала Великобритания, за да отвори първия си магазин на континента.

Той ще се намира в Лондон в централната част - Oxford, на кръстовището между улиците Regent Street и Oxford Street, на които са разположени и други обекти на големи компании. Mагазинът на Microsoft ще отвори врати на 11-и юли и ще заема площ от над 2000 квадратни метра на 3 етажа, пише The Verge.

Обектът на Microsoft ще се намира само през няколко магазина от този на основния си конкурент Apple, който е на Regent Street.

Компанията планира мащабният проект да включва големи видеостени, театър, уоркшопи, помещения за обучения и информационен отдел за всякакви технологични въпроси. Магазинът ще разполага и с шоурум, където ще бъдат изложени всички хардуерни продукти на компанията. Това включва дори Xbox конзолите и устройства на други производители на персонални компютри.

Посетителите ще могат да пробват различни продукти на Microsoft като очилата HoloLens и слушалките Mixed Reality със смесена реалност.

Докато новият магазин е първият в Европа за компанията на Гейтс, тя вече отвори два водещи обекта - в Сидни и в Ню Йорк.