Електрическите превозни средства станаха популярни през последните няколко години. Сега обаче сектора електромобилите може да понесе значителен удар значителен удар, като имаме предвид какво се случва в Швейцария.

Според доклад the Telegraph през декември страната обмисля спешни мерки в случай на недостиг на електричество тази зима.

Най-добрата страна за живот в света в света според скорошен анализ от US News & World Report, може да съкрати работното време на магазините и дори да ограничи частното използване на електрически автомобили, като се позволяват само "абсолютно неотложни пътувания".

Предложението за ограничаване на използването на електромобили разпали доста страсти в страната. Директорът на групата вносители на auto-schweiz, Андреас Бургенер, нарече предложението "мечешка услуга за електромобилността".

Швейцария въвежда забрана за шофиране с електромобили

Първа европейска държава въведе забрана за шофиране с електромобили

Заради енергийната криза

"Хората, които купуват или поръчват превозно средство ще помислят два пъти дали да се върнат към бензин или дизел", обяви Бургенер в интервю за Reuter.

Предложените мерки все пак не са приети със закон.

Потенциалната "забрана" за електрическите превозни средства в стрната идва като напомняне, че "традиционната" енергия не е мъртва. Уолстрийт дори вижда по-нататъшно развитие в доста компании, занимаващи се с проучване на въглеводороди. Сред тях са Shell, Exxon Mobil.