Петър Бънков е новият оперативен мениджър на компанията за България (GDC Operations & Service Delivery Manager) на Experian за България. Новата му роля  изисква от него да бъде връзката между четирите направления на Experian в България - продуктова разработка, анализи, финанси и инженерна поддръжка със заинтересованите бизнес партньори в компанията.

Зад гърба си Бънков има над 20 години опит в ръководенето на системи за предоставяне на услуги и отчитането на приходи и разходи за международни IT компании и управление на над 400 души по цял свят. 10 години от професионалната си кариера е реализирал в Microsoft. Негово дело е разработката на успешния модел за обслужване на клиенти и бизнеса за цялостна поддръжка, който предоставя услуги за 12 държави в Югоизточна Европа. След това ръководи бизнеса за поддръжка на компанията в 24 държави в Централна и Източна Европа.

Преди да се присъедини към Experian Бънков е бил генерален мениджър за Sutherland България, където е управлявал операциите по бизнес процесите на EMEA клиенти като Dell, Cisco, McAfee и Allianz.

Назначаването на Бънков е част от стратегията на Experian за развитието на експертност и умения, които да отговарят на очакванията на клиентите в глобален план. През последните две години служителите в офиса на компанията в България се увеличават с 50%, а тенденцията на растеж се очаква да бъде продължена с 25-30% в следващите няколко години.

Experian отчете 11% ръст на приходите за Европа, Близкия изток и Африка, както и за Азиатско-Тихоокеанския регион. Компанията разшири своя B2B бизнес и отбеляза благоприятни тенденции при обслужването на клиенти през последната фискална година.

Experian e технологична компания в сферата на информацията и данните. Във важните моменти в живота - закупуване на дом или кола, изпращане на дете да учи в университет, разрастване на бизнеса - ние даваме сигурност и възможност на потребителите и нашите клиенти да управляват своите данни.

В Experian работят 17 000 служители в 37 държави. Experian plc е регистрирана на Лондонската стокова борса (EXPN) и е част от индекса FTSE 100. През 2018 г. сп. Forbes обяви компанията за една от "Най-иновативните в света" за пета поредна година.

Офисът в България е основан през 2004 г., като в него работят над 800 души в 4 основни направления.