Сръбският авиопревозвач Air Serbia ("Еър Сърбия") пое слотовете на руския Аерофлот и в момента изпълнява по 15 полета седмично до Москва, но поради натиска, идващ от Европа през последните дни, ще се върне към "фабричните настройки", пише сръбският вестник "Политика". Това означава, че Air Serbia ще пътува до Москва осем пъти седмично и евентуално два пъти до Санкт Петербург под формата на чартърен полет, както преди украинската криза. 

В един момент вчера, рано сутринта, в сайта на Air Serbia се появиха билети за тази седмица на цена от около 140 000 динара (1216 евро), в едната посока, но бяха разпродадени за няколко минути. Хората които не бързат, можете да закупят билет за средата на април на цена от между 27 000 до 42 000 динара.

Сърбия ще разреши контролиран износ на пшеница и царевица

Сърбия ще разреши контролиран износ на пшеница и царевица

Това заяви президентът на страната Александър Вучич

Санкциите, наложени от европейски държави на руските авиокомпании, т.е. забрана на руски самолети да използват въздушното пространство на ЕС поради нахлуването в Украйна и контрасанкциите, наложени от Русия на компании от тези страни, неволно направиха Сърбия единствената страна, чиято авиокомпания може да оперира свободно до Русия, пише "Политика". Следователно единственият европейски въздушен коридор, останал отворен за Русия, е през Air Serbia, която сега действа като портал.

И Сърбия сложи таван на цените на горивата

И Сърбия сложи таван на цените на горивата

Мярката е срещу все по-ограничените доходи на хората

Президентът на Сърбия Александър Вучич каза, че след няколко дни Air Serbia отново ще има само по един полет на ден до Москва, защото Сърбия е обвинявана, в това, че Белград е удвоил самолетите до Москва, за да печели на гърба на "украинската кръв".

На и 11 и на 14 март полети на Air Serbia до Москва бяха принудени да се върнат обратно в Белград заради анонимни бомбени заплахи.