Украинци измислилха хитър начин да печелят по време на войната. В началото на март се появиха видеа, в които цивилни украинци теглят с трактори и друга селскостопанска техника изоставени руски бойни танкове. Украинската агенция УНИАН съобщи за случая следното: "В допълнение към героичните действия на въоръжените сили на Украйна, на помощ идват и цивилни граждани, включително от ромския етнос. Те откраднаха танк от руските нашественици. Това се случва недалеч от Каховка, в село Любимовска, Херсонска област".

Украинците решили да продадат на търг тези конфискувани бойни машини чрез пазара на криптовалутата Ethereum в платформата Оpen Sea. 

Ето колко струва да си купите напълно законно танк или бронетранспортьор в Русия

Ето колко струва да си купите напълно законно танк или бронетранспортьор в Русия

От време на време на сайтовете за обяви, автосайтовете и специализираните ресурси се появяват съобщения за продажба на бронеавтомобили

Към момента на търг са обявени три бойни машини - на цени от 150 Ethereum, което приблизително се равнява $436 330, 200 Ethereum ($581 774) и 250 Ethereum ($700 000).

Снимка 567582

Източник: Оpen Sea

Украинските фермери заявяват, че цената на танковете включва и цялото военното оборудване. Освен това твърдят, че танковете, които се продават, не са унищожени и са в перфектно техническо състояние. Освен това, продавачите твърдят, че танковете са били отнети по етичен начин и никой не е пострадал при завземането им.

Снимка 567581

Източник: Оpen Sea

Подробностите за местоположението на танковете и процеса на тяхната доставка ще бъдат разкрити на купувачите по-късно.