Все по-често българите решават да обърнат гръб на родното Черноморие и да спестят парите, които биха дали за почивка на нашето морето, за да се отдадат на екзотични усещания през ранната есен.

Ето защо туроператорите започват да разширяват списъка от дестинации, които ни предлагат да посетим. Проверка на money.bg сред активните оферти на туристическите агенции показа, че Азия е новият хит сред българските туристи.

Най-предпочитаните дестинации за екскурзия на континента са Южна Корея, Шри Ланка и Япония, като цените на отделните пътувания варират от 1500 до 2200 евро.

Например за екзотично изживяване в Южна Корея в началото на октомври нашенци отделят от бюджета си 2090 евро.

Пътуването до дестинацията е със самолет, а за самата екскурзия туристът трябва да си планира 8 свободни дни.

Българите, които избират да посетят Южна Корея, се срещат отблизо с живота и бита в пет града, сред които столицата Сеул и други населени места като  Пусан и Андонг.

По време на екскурзията си групата туристи ще има възможност да опита от традиционната южнокорейска кухня, тъй като закуската и обядът на пътуващите е включен в пакетната цена.

Тур из ширините на Шри Ланка пък разкрива пред пътуващите живота в централната част на тропическата островна държава. Офертите на наши туроператор са за екскурзия до Сигирия, а за пътуването туристите ще трябва да си приготвят около 1700 евро.

Азиатското приключение е с продължителност 10 дни, а отпътуването е предвидено за началото на септември.

Тръгналите по стъпките на откривателя Марко Поло, който смята острова за най-красивия на света, ще посетят древни храмове, както и ще се запознаят с дивата природа на мястото.

Част от туристите, избрали екзотиката през есенните месеци, стягат багажа към Япония.

Офертите за пътуване до Страната на изгряващото слънце са на цени от около 2260 евро.

Маршрутът на пътуването включва посещение на Токио, Фуджи и Хаконе. Там туристите ще прекарат 10 дни в приключения и любуване на природната красота.

В цената на пакета е включена закуска, чрез която туристите ще вкусят традиционни храни за региона.

Традиционно сред офертите на родни туристически агенции присъстват и европейски дестинации, а една от най-атрактивните в момента е Швейцария.

Към алпийската приказка могат да се отправят туристите срещу сумата от 1090 евро. Екскурзията е към края на септември и продължава 6 дни.