Компания, която работи в сферата за подбор на персонал в Кардиф ще награди щедро своите служители, за да им благодари за работата им по време на пандемията. Наградата е платена почивка на Канарските острови.

Yolk Recruitment изпраща целия си персонал, който наброява от 55-ма души до знойния остров Тенерифе през април, за четиридневна почивка, предаде Independent.

В профила си в LinkedIn компанията обяви в публикация, че наградата е за всички служители, независимо дали са наети скоро или не. Дори новите служители, които са се присъединили към екипа през първите няколко седмици на 2022 г., ще заминат заедно с колегите си.

Генералният търговски директор Паван Арора коментира, че 2020 е била "наистина труден период за цялата ни индустрия". "Станахме свидетели спад и задържане на пазара на труда, а след това на бум", заяви Арора.

"Нашият персонал работи дистанционно, след това на смени и отново дистанционно във връзка за противоепидемичните препоръки. Това не беше лесно. Искахме да кажем на всеки един от тях благодаря за последните две години. Искаме да сме сигурни, че всеки се чувства оценен за упоритата работа, която е вършил по време на пандемията", каза още Арора.

Yolk не е първата компания, която прави подобен жест към служителите си. През 2021 г. основателят на Spanx Сара Блейк отпразнува сключването на сделка за 1,2 милиарда долара, като подари на всички служители по два самолетни билета за първа класа до дестинация, която те желаят да посетят и им дава по 10 000 долара в брой, които да похарчите за пътуването.