Никога досега в Обединеното кралство не е имало толкова милиардери, колкото са в момента според списъка на богатите на Sunday Times. И опасенията около Brexit не успяха да ударят по състоянията им, а решението за напускане на ЕС дори им помогнало да натрупат още пари.

Последните данни сочат, че най-заможните 1000 души и семейства на Острова имат общо богатство от 658 милиарда паунда, което е с 14 на сто повече от миналогодишната стойност от 575 милиарда паунда, предаде Independent.

Шри и Гопи Хиндуджа са най-богатите хора в Обединеното кралство със състояние от 16.2 милиарда паунда, като братята оглавяват списъка от общо рекордните 134 милиардери за страната.

Робърт Уотс, който е съставител на списъка, коментира, че докато повечето британци се притесняват от излизането на Великобритания от Европейския съюз, много от най-богатите хора в страната продължават на трупат пари.

На второ място в подредбата е бизнесменът от украински произход Лен Блаватик със състояние от близо 16 милиарда паунда, като челната тройка оформят други двама братя Дейвид и Саймън Рубен.

Те са добавили 900 милиона паунда към състоянието си през последните 12 месеца. А богатството им наброява 14 милиарда паунда.

Новата жертва на Brexit – ирландските пъбове

Новата жертва на Brexit – ирландските пъбове

Излизането от ЕС носи удар по продажбите