Разследване на New York Times за финансите на президента Доналд Тръмп установява, че той не е натрупал богатството си сам, а баща му е подкрепял много при много от неговите бизнес провали през 90-те години със стотици милиони долари.

Понастоящем нетната стойност на Тръмп се изчислява на 2,1 милиарда долара, което по-малко с около 1 милиард долара след пандемията, пише Business Insider.

Богатството на децата му също не е малко: от 150 до 300 милиона долара за Ерик Тръмп; около 200 милиона долара за Доналд Тръмп-младши; 600 000 долара за Тифани Тръмп, според Cheat Sheet.

Иванка Тръмп, която ръководи собствен бизнес е най-богата сред децата му. Тя и съпругът й Джаред Кушнер имат богатство възлизащо на 762 милиона долара, според информация на CNN през юли 2017 г., позовавайки се на финансови документи, публикувани от Белия дом.

В комбинация цялото богатство на семейството на Тръмп може да надхвърли приблизително 3 милиарда долара.

За какво семейството харчи богатството си?

Около 42 милиона долара от богатството на Тръмп идват от бизнеса му Trump Hotel Management & Licensing Business, а 38 милиона долара идват от холдингите му. 455 милиона долара от нетното му имущество се състои от трофеи, лични активи - само 160 милиона долара са конкретно в парични и ликвидни активи, според Forbes.

Преди да бъде избран за президент на Съединените щати Тръмп похарчи 66 милиона долара от собствените си пари за президентската си кампания, според разкритията на финансовите кампании, посочва Reuters.

Тръмп често пътува по време на кампанията си, използвайки самолетния си флот. Купува Boeing 727 за 8 милиона долара, който през 2010 г. заменя с Boeing 757. Според медийни публикации го купува от един от основателите на Microsoft Пол Алън за нескромната сума 100 милиона долара. Освен самолетите, той притежава и три хеликоптера. Флотът на Тръмп се оценява на 32 милиона долара.

Тръмп също има колекция от коли. Той притежава колекция от Rolls-Royce Silver Cloud, Rolls-Royce Phantom (която започва от $500 000), Maybach, Ferrari и Mercedes-Benz 3600. Той също така заявява, че е купил на съпругата си Мелания Тръмп SLR McLaren за $455 000.

Доналд Тръмп предлага хеликоптерни пари на стойност $250 милиарда

Доналд Тръмп предлага хеликоптерни пари на стойност $250 милиарда

Общият размер на мерките е над 1 трлн. долара, а някои настояват за дори още по-значителни плащания

Тръмп има и афинитет към костюмите на Brioni, които варират от 5 250 до 6 900 долара. Докато марката го снабдява с костюми по време на телевизионното му шоу The Apprentice, той започна да им плаща по време на президентската си кампания през 2016 година.

Съпругата му Мелания Тръмп

Мелания също има вкус към скъпите неща.Тя беше "залавяна" да носи всичко - от рокля на Givenchy на Международния бал на Червения кръст за 2 095 долара, до рокля с пайети на Monique Lhuillier за 7 995 долара на вечери в Белия дом. Но въпреки скъпите дрехи, тя се е появявал и по-небрежно и достъпно облекло на няколко пъти, като това на Converse, и то за по-малко от 50 долара.

Мелания каза, че е майка на пълен работен ден и че отказва да харчи пари за бавачка. В Ню Йорк синът й Барън посещава подготвително училище, което струва 40 000 долара годишно. Сега той учи в епископското училище St. Andrew's Episcopal School в Мериленд, което също струва 40 000 долара годишно.

Тръмп, съпругата му и синът им живееха в мезонет на стойност 54 милиона долара в Тръмп Тауър в Ню Йорк, преди да се преместят в Белия дом. Жилището е 10 996 квадратни метра.

Президентът притежава и други недвижими като частният им остров Le Chateau Des Palmiers, в Сейнт Мартин, на стойност 13 милиона долара.

Те имат и имение с площ от 39 000 квадратни метра в Бедфорд, Ню Йорк, наречено Seven Springs, за което според медии са платили 7,5 милиона долара и които използват за семейни ваканции. Говори се, е стойността ми е 24 милиона долара.

Но това не всичко. Те притежават и два имота в Стерлинг, Вирджиния, които струват общо 1,5 милиона долара, и три къщи в Палм Бийч, които струват общо 25 милиона долара.

Но повече от богатството на Тръмп се намира извън колекцията му частни недвижими имоти. Около 1,2 милиарда долара от нетното богатство на Тръмп се състои в неговите търговски недвижими имоти. Други 217 милиона долара Тръмп притежава под формата на голф игрища и клубове в САЩ, Шотландия и Ирландия.

$434 милиарда само за 2 месеца: Американските милиардери трупат богатство насред епидемията

$434 милиарда само за 2 месеца: Американските милиардери трупат богатство насред епидемията

На фона на растящата безработица в страната

Синовете Тръмп

Афинитет към недвижимите имоти не е само при Тръмп, но и при други членове на семейството. Синът му Ерик Тръмп и съпругата му Лара имат две резиденции - апартамент на стойност 2 милиона долара в Trump Parc East и дом в Уестчестър.

Подобно на брат си, Доналд Тръмп-младши също има недвижими имоти в Манхатън. Той купи два апартамента в Sovereign за 1,5 милиона и 1,125 милиона долара, съобщава Town & Country.

И двамата братя са ловци на едър дивеч, което може да бъде много скъпо. 14-дневен лов на бял носорог може да струва 66 790 долара.

Иванка Тръмп

Междувременно Иванка Тръмп е заета с изграждането на собствена империя. Между 1 януари 2016 г. и 31 май 2017 г. тя спечели поне 13,5 милиона долара доход. Повече от 5 милиона долара са дошли от марката Иванка Тръмп, повече от 2,5 милиона долара от организацията на Тръмп и близо 800 000 долара от работа с телевизия и от книги.

Общите активи на Иванка Тръмп и нейния съпруг Джаред Кушнер са на стойност най-малко 207 милиона долара, но те могат да надхвърлят 762 милиона долара, според някои документи. Това включва колекция от произведения на изкуството на стойност от 25 милиона долара.

Според медийни публикации сватбата им през 2009 г. в голф клуба на баща й им струва най-малко 1 милион долара.

След като Тръмп се мести в Белия дом, Иванка и Джаред се преместват във Вашингтон, където според медии наемат къща за 5,5 милиона долара в престижния квартал Kalorama. Те също имат имот с четири спални на Trump Park Avenue.

Тифани Тръмп

Обучението на другата дъщеря на Тръмп Тифани винаги е било заплащано от баща й, според запознат източник, пише списание People. Тя е посещавала университета University of Pennsylvania и е завършила през 2020 г. юридическия факултет в Джорджтаун, който струва над 60 000 долара годишно.

Тифани харчи доста пари за почивки, от разходки с яхта в Италия и екскурзия в Будапеща до лято в Саутхемптън и почивки на Бахамските острови.

Водят се дебати за филантропските действия на Тръмп, но през 2009 г. той и Мелания дариха от 5000 до 9 999 долара на Police Athletic League of New York City. Той също дари 1 милион долара от собствените си средства за справяне с последствията от урагана Харви през 2017 г.

Как Майкъл Джордан печели и харчи богатството си от $2,1 милиарда?

Как Майкъл Джордан печели и харчи богатството си от $2,1 милиарда?

Той е първият в света милиардер спортист