Главният оперативен директор на най-голямата социална мрежа Facebook Шерил Сандбърг прехвърля 880 000 от акциите на компанията за благотворителност, като брой от активите струва около 122 долара. Парите възлизат на над 100 милиона долара.

Все още не е ясно в каква кауза точно ще се инвестира сумата, въпреки че Сандбърг поддържа две организации, които са потенциалните получатели, пише CNN Money.

Една от най-влиятелните дами IT бизнеса подкрепя инициативите Lean In, която помага на жени да се развият професионално в условия на неравенството между половете, както и OptionB.org, подкрепяща хора, преживели скръб заради загуба.

Според изданието Recode, откъдето за първи съобщиха за дарението от 100 милиона долара, финансова помощ могат да получат и от местната хранителна банка, както и организацията, подкрепяща хора, преживели скръб Kara.

Най-високопоставената жена във Facebook е и един от представителите на най-заможните, които се ангажират с даряване на голяма част от състоянието си в рамките на филантропската кампания The Giving Pledge. Тя стартира през 2010 година, като усилията са да се насърчи дарителството сред най-богатите в света.

Миналата година Шерил Сандберг даде за благотворителност 31 милиона долара в акции на Facebook.