Американският телекомуникационен гигант AT&T Inc. обяви в неделя, че желае да закупи T-Mobile USA притежавана до сега от немската Deutsche Telekom AG като тази евентуална мега сделка се оценява на 39 млрд.$ в кеш и в акции.

Тази потенциална мега сделка може да окаже известна допълнителна подкрепа за еврото спрямо долара на forex пазара, въпреки че не е ясно каква част от сделката би било кешовото разплащане и разплащането в акции (все пак се говори, че кешовото плащане по сделката може би ще е за цели 25 млрд.$?).

Евентуална такава сделка би създала най-голямата в САЩ телекомуникационна компания с оглед, че за сега AT&T е втората по големина компания, а T-Mobil US е четвъртата по големина. Но не е ясно как ще реагира Антитръстовата комисия на САЩ при подобна сделка, тъй като това поставя в неконкурентна среда другите подобни компании в сектора на безжичните услуги като третата по големина Sprint Nextel Corp., тъй като обединяването на двете компании ще покрие цели 43% от сектора на мобилния бизнес в САЩ.