Веригата магазини за дрехи H&M (Hennes & Mauritz) отваря тази пролет свой магазин и в Плевен, съобщиха от консултантската компания Forton. Тя отдава под наем площите в местния "Панорама мол", където веригата за облекла ще отвори своя магазин. Веригата наема площ от 2200 кв.м.

„С привличането на H&M приключихме съществен етап от отдаването на търговския център под наем. Вече сме осигурили ключовите наематели във всички основни категории - супермаркет, кино, мода", коментира Росен Генев, мениджър „Търговски площи" във Forton.

Плевен е шестият град, в който H&M влиза. Компанията е сред най-бързо разрастващите се модни вериги в страната и вече има магазини в София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора.

Търговският център в Плевен, в който марката влиза - "Панорама мол", ще е най-големият в града с отдаваема площ 17 500 кв.м. От Forton отчетоха, че два месеца преди отварянето 70 процента от мола е вече запълнен. Това вероятно е и една от причините H&M да отвори врати именно там. Договори за наем имат вече редица популярни марки, които ще осигурят и повече клиенти на търговския център.

Сред наематели са магазините за обувки Deichmann, Kenvelo, както и Carrefour, кино "Арена", магазините за играчки "Хиполенд", Sport Vision, ресторант "Майстор Миро", дрогериите dm и др.

„Проекти с правилни размери, качество и съобразени с възможностите на пазара наемни нива могат да постигнат успех. „Панорама мол" има всички характеристики, за да се превърне във водещата шопинг дестинация в Северна Централна България", коментира още Росен Генев.