На Автосалон Пекин 2014 десетки китайски компании показват продукцията си, като в голямата част колите са с лиценз и са заимствани от големите европейски, американски и японски производители и са произведени в съвместни предприятия, или пък просто са копие на известни модели, пише autoclub.bg.

Една от водещите местни фирми BAIC показва на изложението джипа BJ80, който е близнак на популярния и у нас Mercedes G-класа.

Първоначално всъдеходът е предназначен да се сглобява само за нуждите на китайската армия, но сега на пазара се пуска и пазарна версия с по-скромен двигател - 2,4-литров бензинов с мощност 142 конски сили. И за армията не е чак толкова по-мощен - 2,7-литров агрегат със 150 коня.

Mercedes C-Class L за Китай

В Пекин, по време на международния автомобилен салон, Mercedes-Benz представя удължената версия на компактния си модел C-Class, която носи индекса L. Машината на този етап е предвидена за местния пазар, като междуосието й е по-дълго от това на стандартния C-Class с 80 милиметра.

Както обикновено се случва, L модификацията дава по-голямо пространство за пътниците на втория ред седалки. От позицията на задните кресла возещите се ще могат да контролират и позицията на пасажерската седалка отпред, с което могат да си осигуряват дори и допълнителен комфорт.

Немският производител запази голяма част от характеристиките на модела в тайна, но все пак съобщи, че той ще се предлага с богата гама от дизелови и бензинови двигатели с мощност в диапазона от 156 к.с. до 367 к.с.