От днес стартира двумесечния срок за кандидатстване за детските градини в София за децата, родени през 2008, 2009 и 2010 г., съобщиха от Столичната община. Този понеделник ще бъдат обявени 3700 свободни места в детските заведения в Столичната община. Крайният срок за кандидатстването за тях е 28 април, а на 29 април ще е първото класиране на кандидатите, писа News.bg.

Кандидатстването ще се извършва през Информационната система за обслужване на детските градини. Други 2700 са местата в яслените групи на Обединените детски заведения, за които също се кандидатства през информационната система.

Според решението на общинския съвет самоосигуряващите родители трябва да доказват това си предимство с документ за платени социални и здравни вноски, а не с копие от данъчната декларация, както беше досега. Ако единият от родителите на детето има постоянен или настоящ адрес на територията на Столична община се получават три точки. В същото време по една точка се дава за всеки родител, ако той работи. Именно тези точки ще дават предимство при кандидатстването в столичните забавачки.