По поръчка от Министерството на отбраната, военният завод във Велико Търново започва ремонт на технологичното оборудване за ракетни установки, като сумата, която ще бъде реализирана за извършване на операцията възлиза на 200 хил. лв., съобщи Янтра ДНЕС.

Ремонтът на модулите за ракетните комплекси трябва да приключи до края на годината. Военно-ремонтният завод участва в конкурса на МО за доставка на противогази за армията, резултатите се очаква да станат известни в началото на септември.

Както money.bg съобщи, наскоро в "Терем ­ Ивайло" приключи унищожението на 8 вида руско леко стрелково оръжие, излязло от въоръжение в българската армия. Поръчката беше финансирана със 140 хил. лв. от Департамента на отбраната на САЩ, а по време на изпълнението имаше инспекция на място от експерти на НАТО.

В гражданската продукция през тази година е планирана инвестиция от близо 200 хил. лв. В процес на сертифициране е производството на два вида газови котлона, работещи с природен газ.

На фаза проектни изпитания е и устройство за автогазови уредби, с което разходът на пропан-бутан се снижава с най-малко 20 %. Изобретението е на външен автор, който е предложил разработката си само на великотърновския военен завод.

Заводът има сертификат "AQAP-110" по стандартите на НАТО за управление и гаранция на качеството.

През почивните дни военният министър Веселин Близнаков заяви, че отново ще се продават активи от осемте дружества на холдинга "Терем", като държавата ще си запази поне 30 % участие.