Фармацевтичната компания "Унифарм" ще излезе на Българска фондова борса през следващата година, но все още няма ясни детайли около листването, стана ясно по време на общото събрание на дружеството.

На него е поставен индикативен срок февруари-март 2007 г. за листването на компанията, с което се цели капиталът на дружеството да бъде увеличен от 200 хил. на 500 хил. лв.

Основната дейност на "Унифарм" включва производство на лекарствени средства, научно-изследователска и експериментална работа по въвеждането на нови технологии за производство на лекарства.
Компанията е най-големият производител на ацетатни и бикарбонатни разтвори за хемодиализа в България, които задоволяват над половината от търсенето на вътрешния пазар.

През август 2000 г. "Унифарм" се обедини със "Софарма" и така се създаде една от най-големите фармацевтични групи в България. По този начин броят на лекарствените средства, произвеждани от двете фирми, достигна над 300 асортимента от почти всички фармакологични групи.

"Унифарм" беше съучредител и на "Елфарма", която доскоро беше мажоритарен собственик на "Софарма", но прехвърли дела си на няколко свързани помежду им фирми.