BMW е поредната автомобилна компания обяви плановете си за намаляване на вредните емисии през целия жизнен цикъл на своите автомобили. От германския автомобилен гигант включват в новите си цели и производствения процес и то с поне с 40% повече спрямо нивата от 2019-а година. Предишната обявена цел на компанията беше намаляването до 2030-а година да е с 30 на сто.

За да постигне новата си цел, базираният в Мюнхен автомобилен производител възнамерява да увеличи дела на рециклираните и многократно използваните материали, които се употребяват в производството на неговите превозни средства - от 30% на 50%.

BMW изостана в електрическата надпревара. Може ли да навакса?

BMW изостана в електрическата надпревара. Може ли да навакса?

Изоставаме само по самохвалство, отговарят от компанията

"Ние се ангажираме за постигането на целта от 1,5 градуса", ​​заяви изпълнителният директор на компанията Оливър Зипсе, позовавайки се на Парижкото споразумение за минимално повишаване на глобалните температури.

До настоящия момент BMW не е определила конкретен срок за постепенното премахване на автомобилите с изкопаеми горива. Причината е в редицата ограничения за по-голямотото навлизане на електрическите превозни средства. В тях влиза и голямата липса на адекватна инфраструктура за зареждане както в ЕС, така и по целия свят.

Въпреки това, автомобилният гигант си е поставял редица цели за устойчивост в миналото, включително генериране на поне половината от продажбите на компанията от електрически превозни средства до 2030-а и намаляване на емисиите на CO2 на превозно средство и изминат километър с поне наполовина от нивата от 2019-а година в същия период от време.

Подобно на своите конкуренти, от BMW предупреждават, че приходите им през следващите месеци могат да бъдат силно засегнати заради продължаващата криза с недостиг на чипове, както и заради цените на суровините.

VW може да се сбогува с двигателите. Но важна част от автоиндустрията не е готова за това

VW може да се сбогува с двигателите. Но важна част от автоиндустрията не е готова за това

Част от компаниите в сектора смятат, че остават встрани от важните разговори за премахването на дизеловите и бензиновите автомобили