На започналото днес международно автомобилно изложение във Франкфурт, Land Rover осъществи дългоочакваната премиера на изцяло новото поколение на легендарния за британската марка модел DEFENDER. Новият всъдеход успешно пренася отличителните елементи и параметри на своя предшественик, но ги пренася на ново и като стилистика и като технологичност ниво.

Новият Land Rover Defender предлага впечатляваща модулност, възможности за персонализация според предпочитанията и приложимостта, като идва с избор и между четири пакета аксесоари- Explorer, Adventure, Country и Urban, специално покритие Satin Protective Film за по-висока издръжливост и екологична отговорност, две основни версии на купето- 90 и 110, шест нива на изпълнение- Defender, S, SE, HSE, Defender X и First Edition, изцяло нова за портфолиото на марката лекотоварна версия и други.

Новият Defender, който е разработен на изцяло нова D7x платформа, идва също така с иновативен преден ред седалки Front Row Centre Seat с триместна конфигурация. В резултат на нейното въвеждане в модификационното портфолио, Defender 110 може да бъде поръчан в пет- или шестместна конфигурация, както и в 5+2 местна. Defender 90 ще бъде наличен във версия с шест места, пише auto-press.net.

Новият Land Rover Defender обещава товароносимост от до 900 килограма, като само на тавана могат да бъдат превозвани багажи с тегло от до 300 килограма, възможност за теглене на до 3500 килограма, а дълбочината на газене на автомобила може да достигне до 900 мм.