Компактният кросоувър Renault Kadjar - френската версия на Nissan Qashqai, получи актуализирана версия. Публичният дебют на новия модел ще се състои на автомобилното изложение в Париж през октомври тази година.

Продажбите на автомобила трябва да започнат през първата половина на 2019 г. Според неофициална информация цените на автомобилите ще започват от 23 хиляди евро. 

Автомобилът получава нов 1,3-литров четирицилиндров бензинов двигател, който е съвместна разработка с Daimler. Силовият агрлегат ще се предлага в две версии - 140 и 160 конски сили. Освен това в двигателната гама са включени модернизирани 1,5 литрови двигатели dCi, чиято мощност е увеличена до 115 и 150 конски сили. 

Снимка 377902

Източник: Renault

Обновеният кросоувър e получил видоизмени модифицирани брони, нови LED светлини и различна хромирана радиаторна решетка. Клиентите ще могат да избират между 17- или 19-инчови джанти.

Салонът е оборудван с нови седалки, 7-инчов сензорен дисплей и мултимедийна система R-Link 2 с поддръжка за Android Auto и Apple CarPlay. Задните пътници вече разполагат и с два USB порта. 

Снимка 377904

Източник: Renault

Моделът Kadjar е създаден върху същата платформа като Nissan Qashqai. Автомобилът е малко по-дълъг от донора си (4,45 м), малко по-просторен и предлага по-голям багажник с обем от 472 литра. Kadjar е оборудван с електронна система Extended Grip, която с помощта на ESP преодолява без затруднения хлъзгави и песъчливи терени.