Водещият производител на гъвкави полимерни фолиа и опаковки за индустрията - българската компания "Ате Пласт", отвори завод в Стара Загора след инвестиция от 20 милиона лева. От фабриката, която се намира в новата индустриална зона "Загоре", заявиха за Money.bg, че по новото производство вече са наети 40 души.

"Скоро ще бъде завършено и оборудването с нови машини за производствения процес и ще направим допълнително увеличение на екипа. Основният проблем е намирането на качествена работна ръка", коментира управителят на компанията Мария Жекова.

Старозагорската компания е водещ производител на гъвкави полимерни фолиа и опаковки. Фабриката изнася 80 % от продукцията си извън България.

GG Group строи завод за автомобилни компоненти в Русе в инвестиция от 60 милиона лева

Нов завод за автомобилни компоненти ще отвори в Русе след инвестиция от 60 милиона лева

Ще бъдат разкрити близо 400 нови работни места, заяви за Money.bg търговският представител на България в Бавария Стефан Йонков

Новото предприятие е с модерна архитектура, която включва 3 цеха плюс звено "Опаковка на готовата продукция". Простира се върху 6,5 дка с прилежащите складове, като цялата закупена площ от "Ате Пласт" в Индустриална зона "Загоре" е 20 дка.

Първоначално, инвестицията за новото производство е трябвало да бъде в размер на 7 милиона лева. Заради проблемите с веригата за доставки и поскъпването на цените в строителството обаче, тя нараства до 12 милиона лева и след това до общо 20 милиона лева, заедно с новото оборудване.

"Допълнително, 8 милиона лева дадохме за закупуването на нови професионални машини за нуждите ни", обяснява Жекова.

"Ате Пласт" е основана през 1994 година и има повече от 20 години опит в производството на фолиа и опаковки. Първата ни многослойна линия за екструдиране е монтирана през 2003 година и понастоящем производствени капацитет на фирмата е 13 000 тона годишно.

През 2013 година компанията отвори втори нов завод за гъвкави печатни и ламинирани опаковки в Стара Загора, България. Капацитетът на старозагорската компания за печатни опаковки е 2000 тона годишно.

"Ате Пласт" продава близо 75% от продукцията си в ЕС и Европа, в повече от 26 държави, като има над 2000 клиента.

Новият завод на компанията в Стара Загора дава възможност за удвояване на обемите на произвежданата досега продукция.

Нидерландската Nedschroef открива завод за 60 милиона лева в Стара Загора

Край Стара Загора: Откриват завод за 60 милиова лева, в който ще се произвеждат части за самолети и автомобили

Сред клиентите на компанията са световни производители на търговски самолети и автомобили