Coinbase Global Inc., операторът на най-голямата в САЩ борса за криптовалути, отчете крупна загуба за второто тримесечие на 2022 г., на фона на намаляващи обеми на търговията, съобщи Интерфакс.

Нетната загуба на компанията за периода април-юни достигна почти 1,1 милиарда долара, или почти $5 на акция. За същия период на миналата година, Coinbase Global имаше печалба от 1,6 милиарда долара, или 6,4 долара на акция.

Загубата по показателя EBITDA възлиза на 151 милиона долара, докато година по-рано показателят беше положителен, надминавайки 1 милиард долара.

Приходите на компанията за тримесечието драстично паднаха до 803 милиона долара, при 2 милиарда долара са същия период на миналата година.

Анкетирани предварително от FactSet анализатори очакваха, загубата за тримесечието да е $2,47 на акция, т.е. наполовина по-малка от отчетената.

Броят на активните потребители на Coinbase за месец в края на второто тримесечие беше 9 милиона, т.е. с 200 хиляди по-малко в рамките на 3 месеца.

Общият обем на търговските операции на платформата е намалял през второто тримесечие с една трета до 217 милиарда долара, от 309 милиарда долара за първото тримесечие на годината.

От началото на годината, пазарната капитализация на компанията Coinbase Global Inc. е рухнала с две трети и сега е около 21,75 млрд. долара.

САЩ повдигнаха обвинение срещу Coinbase за вътрешна измама с криптовалути

САЩ повдигнаха обвинение срещу Coinbase за вътрешна измама с криптовалути

Делото е срещу бившия мениджър на водещата американска криптоборса