Авиокомпанията United Airlines отчете нетна загуба за първото тримесечие (януари-март) на годината в размер на 124 млн. долара. Тази загуба е със 70 млн. долара по-малко от показателя за първото тримесечие на 2023 година.

United е най-големият оператор на самолети Boeing 737 MAX 9. Тя има във флота си 79 такива самолети, които не са изпълнявали полети в продължение на три седмици.

От авиокомпанията твърдят, че тя е щяла да реализира печалба през това тримесечие, ако не беше инцидентът с Boeing 737 MAX 9 на авиокомпания Alaska Airlines в началото на януари.

След това Федералното управление за гражданска авиация на САЩ (FAA) забрани всички полети на този модел самолет за няколко седмици.

Airbus "отвяха" Boeing по доставки... но ги грози сериозен проблем

Airbus "отвяха" Boeing по доставки... но ги грози сериозен проблем

Дефекти в двигателите "приземиха" стотици самолети

Както отбелязва United, престоят на самолетите й и отмяната на стотици полети са довели от 200 милиона долара загуби за авиокомпанията.

Малко по-рано авиокомпанията Alaska Airlines съобщи, че е получила от авиостроителната компания Boeing 160 милиона долара през първото тримесечие, като компенсация за пропуснати ползи.

Boeing обмисля да продаде част от бизнеса си в сферата на отбраната

Boeing обмисля да продаде част от бизнеса си в сферата на отбраната

Кои са потенциалните активи за продажба, на фона на започналото разследване срещу компанията