Веригата за търговия на дрогерийни стоки на дребно dm е увеличила оборота си в България с 15,7% за изминалата финансова година, приключила на 30 септември. Брутните продажби на компанията са надхвърлили 110 милиона лева, стана ясно по време на представяне на резултатите за последните 12 месеца.

Групата присъства на пазара у нас от 2009 година, а към днешна дата магазините й са 71, като тя присъства в 25 града в страната. За последната фискална година dm е отворила 7 нови обекта.

По думите на председателя на борда на управителите у нас Андрей Петров четири от тях се намират в София, два - във Варна и един в Разград.

Веригата dm отваря първия си магазин в Разград

Веригата dm отваря първия си магазин в Разград

С него дрогериите на компанията в страната стават общо 67

"Плановете ни за следващата година включват отварянето на между 8 и 10 нови обекта, като приоритет са София и останалите четири от най-големите градове в страната", коментира той по време на представянето в столицата.

Към момента София е и водеща по брой на търговските обекти - общо трийсет. След нея са Варна и Пловдив с по шест и Бургас с три.

През изминалите 12 месеца веригата е направила инвестиции от 7 милиона лева, като част от тях са били насочени за разширяване на логистичната база на компанията в Елин Пелин. 

"В базата има 2 пъти увеличение на персонала, а наетите там са вече 150 души. Общо служителите на dm в България са над 600 души", коментира Андрей Петров.

Най-голямата верига за дрогерийни стоки у нас ще има 75 магазина до края на годината

Най-голямата верига за дрогерийни стоки у нас ще има 75 магазина до края на годината

Георги Търнев, управител на dm България за money.bg

У нас dm оперира като част от групата, в която влизат още Австрия и 10 държави от Централна и Източна Европа. Общият оборотът е нараснал с 8,6% до 2,4 милиарда евро.

"През тази финансова година успяхме да достигнем почти 3500 магазина в общо 12 държави и предстои премиера на нов пазар. Магазини на dm ще започнат да работят и в Италия до края на годината", заяви Андрей Петров.

По отношение на очакванията за следващата финансова година той каза: "Прогнозираме да запазим същите темпове на растеж и през следващата година.".