Нискобюджетната авиокомпания Wizz Air преустановява полетите си от София до Варна от ноември, съобщи пред радио Дарик изпълнителният директор на компанията Кристиян Кръстев. Към момента идеята на превозвача е да спре полетите по тази линия за зимния сезон, тъй като през периода дестинацията не е рентабилна, обясни Кръстев.

Това означава самолети на Wizz Air да не летят от Варна от началото на ноември до март, а основнат апричина е, че зимата е по-слабо затоварена за морския град. "Нашият тип самолети са по-големи. Не е рентабилно. Напролет ще преценим дали да я възстановим или не, колко честоти. Лятото е възможно да я възстановим отново", уточни Кръстев.

На въпрос дали компанията предвижда по някакъв начин да обясни на клиентите си намерението си, Кръстев отговори: "Не. Защо трябва да обясняваме? В момента, в който влезете в дестинация Варна, ще ви покаже, че няма възможност за резервации. Дали ще ги уведомим официално или не? Нямаме такава практика по принцип, но това е добра идея ще преценим въпроса."