Най-големият производител на бира в света - AB InBev, която управлява марки, като Beck's и Budweiser, е загубил 20 милиарда долара за един ден. Пазарната капитализация на групата е спаднала с толкова след срив от 11% на акциите ѝ, съобщава Bloomberg.

Поевтиняването на ценните книжа идва след като компанията обяви спад на доставките си за Китай и Щатите, довели до слабо представяне през третото тримесечие на годината. В резултат производителят намали прогнозата си за цялата 2019 година и заяви, че очаква "умерена" печалба за периода.

Според данните растежът на приходите на AB InBev се е забавил до 11% при 24% за второто тримесечие на годината. Така резултатите на групата за четвърти път за последните осем тримесечия се оказаха под очакванията на анализаторите.

Въпреки по-слабото търсене в Китай от компанията посочват, че перспективите за развитие на бизнеса на азиатския пазар остават добри в премиум сегмента. За това говори и успехът на марката Corona, чиито доставки там са се увеличили с 10%.