Tesla вече бърка дълбоко в джобовете си, за да предлага отстъпки от цената на своите електрически превозни средства в Китай в края на това тримесечие. Китай е номер 1 пазар за Tesla и представянето му влияе значително върху общите финансови резултати.

Подобно на други пазари, Tesla често предлага отстъпки към края на тримесечието, за да се опита да продаде възможно най-много от стоката си.

Германски град се надигна срещу плановете на Tesla за разширяване на гигафабрика

Германски град се надигна срещу плановете на Tesla за разширяване на гигафабрика

Мнозинството от жителите на Грюнхайде в Бранденбург гласуваха против предложенията за изграждане на нова инфраструктура

Според анализатори Tesla изглежда бърка по-дълбоко в джобовете си, за да увеличи търсенето в края на това тримесечие в Китай.

Спорец Weibo, местна платформа за социални медии в Китай, Tesla е публикувала нови отстъпки за моделите си в Китай, валидни, ако клиентите приемат доставка преди 31 март.

Tesla заявява, че отстъпките са "до 34 600 RMB", което е приблизително 4 800 долара.

Tesla преговаря с Италия за стореж на завод в страната

Tesla преговаря с Италия за стореж на завод в страната

Италия иска да диверсифицира своята автомобилна индустрия

Има и други стимули като при покупка на автомобил със задно задвижване на Model Y клиентът може да се възползва от застрахователна субсидия от 8000 юана, като закупи съответната автомобилна застраховка чрез кооперативна застрахователна агенция.

Това са големи отстъпки, като се има предвид колко превозни средства Tesla доставя в Китай. Брутните й печалби непрекъснато намаляват повече от година.