Изглежда една от най-популярните социални мрежи в света TikTok иска да навлезе по-сериозно в електронната търговия. Това става ясно от няколко обяви за работа, публикувани от TikTok, цитирани от CNN. Изглежда TikTok се стреми да създаде нова логистична и складова мрежа в Съединените щати.

Подобно на други социални мрежи, TikTok се разраства в електронната търговия. Понастоящем TikTok предлага опция за пазаруване, наречена TikTok Shop, на избрани пазари, включително Обединеното кралство и Индонезия, което позволява на търговци да продават продукти през платформата. Приложението си партнира със Shopify, за да позволи пазаруването на платформата.

Но с най-новите обяви за работа TikTok изглежда иска да отиде още по-далеч. Вместо просто да служи като платформа за достигане до клиенти, TikTok може да създаде логистична мрежа.

"Чрез осигуряване на склад, доставка и обслужване на клиенти, нашата мисия е да помогнем на продавачите да подобрят своите оперативни дейности и ефективност, да предоставим на купувачите добро изживяване при пазаруване и да осигурим бърз и устойчив растеж на TikTok Shop", коментира компанията в обява за работа.

Много от обявите за нови служители са публикувани в Сиатъл, където се намира и първата корпоративна централа на Amazon. Обширната мрежа за логистика и доставка на Amazon го превърна в централен инструмент за множество търговци и гарантира, че може да предлага широка гама от продукти с бързи доставки.