Една от най-големите имотни сделки на българския пазар за 2017 година е официално завършена. След две наддавания от януари насам столичният The Mall вече има нов собственик. Това е фирмата Hystead Limited, която в края на юли обяви, че ще купи търговския център чрез дъщерното си дружество Balkan Retail NV.

Компанията придоби мола срещу 156 милиона евро чрез своята фирма, която развива дейност на Балканите. Тя държи търговски центрове още в Черна гора, Сърбия и Македония.

След като споразумението беше одобрено от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) преди малко повече от месец, в Търговсия регистър вече са вписани промените на собствеността.

След рекордни оферти и провалена сделка: Кой последно купи столичния The Mall?

След рекордни оферти и провалена сделка: Кой последно купи столичния The Mall?

В сделката влиза и хипермаркета, държан от "Карфур"

От данните там става ясно, че The Mall вече ще се управлява от новоучредената "АП Ритейл I" ЕООД, която е дъщерна на регистрираната в Холандия Balkan Retail NV.

Управителите също са сменени, като на мястото на предишните Александрос Пападопулос и Марина Комнинос са назначени съответно Владимир Колев и Веселин Главчев.

Това е поредната голяма сделка на имотния пазар от началото на годината, след като по-рано фондът от Южна Африка NEPI купи "Сердика" за 207,4 милиона евро или за около 405 милиона лева.

Рекордна имотна сделка за 2017-а: Купуват мол "Сердика" за 405 млн. лева

Рекордна имотна сделка за 2017-а: Купуват мол "Сердика" за 405 млн. лева

Компанията е листната на борсите в Румъния и Южна Африка