Изглежда ралито, изпратило долара до най-ниската му точка от януари 2019 година насам, ще продължи своя ход.

Данни на Commodity Futures Trading Commission показват, че анализатори и мениджъри очакват зелената валута да отчете най-лошия си юли от 2010 година насам. От началото на месеца доларовият индекс е изгубил 3,4% от стойността си.

Причините експертите да остават скептични за представянето на валутата са много - влошаващите се отношения с Китай, затруднената ситуация, в която се намират Щатите заради епидемията, несигурността на наближаващите президентски избори и нарастващите очаквания, че Федералният резерв ще понижи още основните лихви, пише Bloomberg.

"Силата на долара изглежда добре и наистина отминала засега", казва Джордж Бубурас, който е ръководител на изследванията в хедж фонда K2 Asset Management.

"Идват нови стимули от страна на ФЕД, докато САЩ се борят с вируса, а също така нараства и несигурността преди изборите - всичко това ще има отрицателен ефект върху представянето на долара", допълва той.

В началото на седмицата валутата записа спад спрямо всички свои конкуренти от групата на Г10. Индексът на долара изгуби 1%, добавяйки допълнителен спад към оставалите намаления за последните 4 седмици. Това е най-дългият период на поевтиняване от началото на 2019 година насам.