Цената на златото остава относително стабилна във вчерашния тесен диапазон от малко под 1790 долара за тройунция във вторник сутринта. Пазарните участници очакват резултатите от заседанието на Федералната резервна система на САЩ.

Данните от началото на днешната търговия показват, че цената на февруарските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк се понижава със символичните 0,07%, или 1,15 долара, до 1787,15 долара за тройунция.

Мартенските сребърни фючърси в същото време поевтиняват с 0,43% до $22,233 за тройунция.

Златото достигна тези нива на котировките ден по-рано и сега е в нерешителност за някаква по-изразена динамика. Инвеститорите очакват резултатите от срещата на Федералния резерв на САЩ, които ще станат известна не по-рано от утре вечер, с надеждата да получат допълнителна представа за паричната политика на регулатора и евентуалното й затягане.

В случай на по-бързо затягане, от очакваното доларът ще продължи да расте, което може да доведе до спад в цените на златото.

"Изглежда, че цените на златото ще останат в този диапазон за търговия, докато инвеститорите не получат по-добра представа за това колко високи са очакванията на Фед за повишения на лихвите през следващите няколко години", казаха анализатори от Oanda пред The Wall Street Journal.