Huawei пуска нов модел на българския пазар. Китайският производител вече ще предлага телефона P smart - достъпен и елегантен модел, насочен основно към младите потребители.

Умното устройство идва с операционна система, базирана на най-актуалния към момента Android 8 и дизай с фокус върху неговия FullView дисплей с диагонал 5,65 инча, Full HD резолюция и съвсем скромни рамки около него.

Снимка 339452

Източник: Huawei

Устройството може да бъде намерено в търговската мрежа на трите мобилни оператора Мтел, Виваком и Теленор, във веригите магазини Технополис и Техномаркет, както и в дистрибуторската мрежа на Поликомп. Моделът ще се предлага у нас в 3 цветови гами - черна, синя и златиста.

Huawei P smart разполага с двойна задна камера с 13 MP + 2 MP с хардуерен боке ефект. Новият смартфон има собствен Hisilicon ISP графичен процесор с подобрено цветопредаване и намаляване на шума, което позволява заснемането на качествени снимки по всяко време.

Снимка 339453

Източник: Huawei

За да се подобри и фотографията в нощна среда, Huawei P Smart разполага с пет групи прецизни лещи, които осъществяват по-ясни и детайлни снимки при слаба осветеност. Той има и 8-мегапикселова предна "beauty" камера, която поддържа предния портретен режим.

Телефонът е снабден с процесора Kirin 659, който може да изучава потребителските навици, за да прогнозира начинa на използване на телефона, да планира прецизно работата на централния процесор и да осигури предварително ресурси за оптимална работа на вашите приложения.

Междувременно ко-процесорът i5 помага за измерване на информация като стъпки, разстояние и GPS локация, с ниска консумация на енергия, докато смартфонът продължава да работи ефективно; той също така поддържа опция за броене на крачките, за да осигури смарт индикация по време на спорт.

Снимка 339451

Източник: Huawei

Huawei P smart е оборудван с Fingerprint 4.0, разпознаване на пръстови отпечатъци в рамките на 0.3 секунди, фалшива честота на отхвърляне (FRR) по-малка от 2% и фалшиво приемане (FAR) по-ниско от 1/50 000.

В допълнение, P smart предлага по-висококачествени и удобни функции за различни ситуации, като например Split-screen с едно докосване, клониране на телефона, споделяне на файлове и двойни Bluetooth връзки, които осигуряват пълен комфорт, например за едновременно говорене през Bluetooth слушалка и предаване на музика към Bluetooth колонка.

Снимка 339450

Източник: Huawei