Изборът между висок клас камерафон и мощен таблет трябва да е въпрос само на сгъване и разгъване с новия Huawei Mate X3. Флагманът с променлива форма на технологичния гигант вече се предлага и в Европа.

Дизайнът: Главен акцент на всеки сгъваем телефон са неговите екрани, като Mate X3 не прави изключение. Той има 6,4-инчов 3D OLED външен екран и 7,85-инчов сгъваем OLED вътрешен екран, като и при двата се постига 426 PPI плътност на пикселите - смята се, че при всичко над 300 PPI няма да забележите отделните точки.

И двата панела са с TÜV Rheinland сертификати, а външният с неговото закалено Kunlun стъкло има и швейцарски сертификати за устойчивост от SGS. Устройството е с IPX8 рейтинг за водоустойчивост. Вътрешният екран е с нова по-лека и издръжлива панта и механизъм срещу огъване.

Huawei P60 Pro: Силна фотографска заявка

Huawei прави силна фотографска заявка с P60 Pro

Флагманският модел стигна до европейския пазар

В същото време Huawei Mate X3 е с дебелина от 11,08 мм в сгънато положение (и 5,3 мм - в разгънато) и тегло от 239 грама - мерките са сравними с традиционни флагмански смартфони, а тук имаме на разположение във всеки един момент и пълнофункционален таблет.

Камерите: Основният модул е 50-мегапикселов и идва от Sony. За нея, за 13-мегапикселовата ултраширогоъгълна камера и за комбинирания с перископичен обектив сензор се грижи Ultra Vision XMAGE технологията.

При основната и при телефото камерата тя се комбинира с RYYB цветна решетка за по-качествени снимки на тъмно.

Снимка 617592

Източник: Huawei

Производителността: Устройство от толкова висок клас се очаква да има мощен процесор и Huawei Mate X3 не изневерява на това. Избран е бързият и икономичен Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, като в Европа той се комбинира с 12 GB оперативна памет и 512 GB място за съхранение.

Батерията е с 4800 mAh капацитет, като освен това графеновата охладителна система има за цел да гарантира добро представяне по време на дълги гейминг сесии.

Huawei Watch Ultimate: Най-амбициозният смарт часовник днес

Huawei Watch Ultimate: Най-амбициозният смарт часовник днес

Той ще е съвсем на място както на официална вечеря, така и на 100 метра под водата

Екоситемата: Подобно на Huawei P60 Pro, интерфейсът EMUI 13.1 е използван и при Mate X3. Той идва с нови 3D ефекти за always-on дисплея, съобразни с актуалните атмосферни условия, както и с подобрения за мобилните фотографи.

Потребителите могат да инсталират игри и програми от Huawei AppGallery - третият най-голям магазин за приложения в света, като от компанията отбелязват, че "много от тях са водещи в света заглавия".

Въпреки санкциите: Huawei вече тества нов процесор

Въпреки санкциите: Huawei вече тества нов процесор

Китай изгражда полупроводникова индустрия, независима от Запада

Смартфонът е съвместим с богатата екосистема на Huawei, която включва компютри, безжични слушалки, смарт часовници и ред други устройства и аксесоари.

Колко струва: Oт 9 до 21 май 2023 г. включително, HUAWEI Mate X3 ще се предлага за предварителна поръчка в комплект с HUAWEI Watch GT 3 Active (46mm) на препоръчителна цена от 4299 лв. в А1, Виваком, Yettel, Технополис и Зора и избрани партньори на дистрибутора Polycomp.